Les Arcades 3

Les Arcades 3

« Les Arcades 3 » is een appartementsgebouw op La Presqu’île, een rustig deel van Port Barcarès. Dit schiereiland is te bereiken via afrit 11 op de D83.

Het gebouw ligt aan de oever van de « Étang » en is uitzonderlijk gelegen met een panoramisch zicht op het Albera massief, de Pyreneeën en Les Corbières. Centraal staat de majestueuze « Le Canigou » te pronken, 2800m hoog en voor de Catalanen is dit hun heilige berg.

Het centrum van Le Barcarès is amper 3km verwijderd en de stranden liggen op 20 minuten wandelen.

Ideaal als je van rust houdt en toch gebruik wil maken van de aanwezige faciliteiten.

Routebeschrijving


Le Barcarès

Le Barcares

Le Barcarès, op 26 km van Perpignan en 60 km van Spanje, heeft 10 km zandstrand tussen de zee en het binnenmeer van Salses – Leucate (7.000 ha). In de « étang » weerspiegelen 3 bergketens: De Pyreneeën, Het Albera Massief en Les Corbières. Die nodigen alle drie uit voor stevige wandelingen, lange fiets- en gedurfde mountainbiketochten of voor leuke autoritjes: de citadel van de 15e eeuw Salses-le-Château (15 km), het safaripark van Sigean (28 km), de Burchten van de katharen Queribus en Peyrepertuse (55 km), Cité de Carcassonne (100 km), enz.

Modern en sportief, dit dorp is zeer bekend door windsurfers om zijn sterke wind (Tramontana), en de mogelijkheid om op de zee of op het binnemeer te surfen.Beroemd om zijn waterinfrastructuur : jachthaven, zeilen, windsurfen, kanoën / kajakken, SUP, wakeboarden, waterskiën, duiken, vissen … andere activiteiten worden niet weggelaten en aan deze die niet van water houden: petanque, tennis, paardrijden, minigolf, fietsverhuur en mountainbiken, wandelen …

Tijdens het seizoen, de Catalaanse folklore met « La Sardane » en dansen op een van de strand clubs zorgen voor een echte vakantiesfeer. Voeg daarbij de vele restaurants, bars, disco’s, casino en het beroemde muziekfestival « EMF ».

Port Barcarès, met het label ‘Station Kid’, vergeet uw kinderen niet en biedt vele kinder activiteiten aan: vuurwerk, concerten, ritten of pretpark voor het hele gezin! Het buitenzwembad is geopend van 01/07 tot 31/08.


Destination Pyrénées Orientales

 


Naar boven